GE Healthcare

GE Healthcare

Menu
Sluiten

Sorry, your search for: did not find any results

Zoek suggesties: Zorg ervoor dat uw zoekterm(en) correct gespeld is/zijn Probeer (een) andere zoekterm(en) Probeer (een) algemenere zoekterm(en)

Eerste Digitale PET/CT

Zuyderland MC neemt als eerste Nederlandse ziekenhuis de Discovery MI in gebruik.
(English version below).

Als opleidingsziekenhuis is kennisoverdracht voor het Zuyderland MC van groot belang. Zo investeert het Zuyderland MC in verdere specialisatie en moderne medische apparatuur en loopt graag voorop bij innovaties in de zorg. Deze visie is kracht bijgezet door de aanschaf van de high-end digitale PET/CT van GE Healthcare.

Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft de locatie in Heerlen een digitale PET/CT, de Discovery™ MI in gebruik genomen. Het ziekenhuis koos voor de Discovery MI vanwege de hoge beeldkwaliteit, het eerder kunnen visualiseren van kleinere laesies ten opzichte van analoge PET-scanners, hoge sensitiviteit en lagere dosis voor patiënten.

Discovery MI Zuyderland Discovery MI Zuyderland

Guido van Weert, Teamleider Nucleaire Geneeskunde: “Vanaf het begin af aan heb ik de samenwerking met GE Healthcare als zeer prettig ervaren. Duidelijk gestructureerd en gezamenlijk overleg maakte het project voor ons als Zuyderland Medisch Centrum inzichtelijk. Tijdens de installatie en applicatie heb ik een hoge mate van deskundigheid en professionaliteit ervaren van de mensen van GE Healthcare.”

“Het leren werken met de nieuwe digitale PET/CT verloopt intuïtief en voldoet aan onze verwachtingen. Laboranten en nucleair geneeskundigen kijken met veel plezier naar de nieuwe beelden en zijn onder de indruk van de hoge kwaliteit die gegenereerd wordt. Wij kijken uit naar de komende periode die wij zullen gebruiken om, in combinatie met een reductie van de toegediende dosis, de beeldkwaliteit verder te optimaliseren. Met deze technologie zijn wij klaar voor de toekomst.”

Met de Discovery MI stelt het Zuyderland MC zich in staat om de komende jaren verzekerd te zijn van state-of-the-art technologie.

Als gebruiker van de eerste digitale PET/CT in Nederland, zal het Zuyderland MC ook fungeren als referentie site voor GE Healthcare in Nederland. Hiermee wordt GE Healthcare in staat gesteld om geïnteresseerde ziekenhuizen het systeem operationeel te demonstreren.

Naast de geïnstalleerde Discovery MI staat voor 2018 ook de installatie gepland van een nieuwe SPECT/CT van GE Healthcare. Met de aanschaf van deze twee systemen is de basis gelegd voor de start van een constructieve samenwerking op het gebied van Nucleaire geneeskunde.

GE Healthcare werkte samen met Beter door Beeld om een ontspannen omgeving te creëren in de PET/CT kamer.

Related

Engelse versie

Meer informatie Discovery MI