GE Healthcare

GE Healthcare

Menu
Sluiten

Sorry, your search for: did not find any results

Zoek suggesties: Zorg ervoor dat uw zoekterm(en) correct gespeld is/zijn Probeer (een) andere zoekterm(en) Probeer (een) algemenere zoekterm(en)

GE Healthcare en LeQuest vormen partnership

[Persbericht - Rotterdam 20 februari 2018]

GE Healthcare en LeQuest vormen partnership om gebruik medische apparatuur te verbeteren

Producent van medische technologie ‘GE Healthcare Nederland’ en opleider in de gezondheidszorg ‘LeQuest’ zijn een partnership aangegaan, waarbij zij nieuwe educatieve diensten – interactieve e-trainingen – ontwikkelen voor academische en regionale ziekenhuizen in Nederland. Het gaat om een uniek trainingsaanbod dat gericht is op het succesvol implementeren van medische technologieën en een beter gebruik daarvan. Met de trainingen voldoen de ziekenhuizen aan de wettelijke voorschriften en richtlijnen op dit gebied, zoals het ‘convenant medische technologie’.

Lequest in MaasstadFocus op efficiënte zorg

GE Healthcare zet zich als organisatie proactief in om de kwaliteit, veiligheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg te bevorderen. Ook ziekenhuizen leggen steeds explicieter de nadruk op veiligheid. Dit laatste blijkt onder meer uit het feit dat genoemd convenant breed wordt gedragen in de gezondheidszorg. ‘LeQuest’s e-training platform’ biedt de mogelijkheid hier actief op te sturen. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze diensten te verbeteren voor onze klanten, zodat zij hun focus kunnen leggen op het leveren van goede en veilige gezondheidszorg aan hun patiënten”, zegt Raymond Koren, Managing Director van GE Healthcare Nederland. “Door onze samenwerking met LeQuest, specialist in innovatieve trainingen op het gebied van medische technologie, bieden wij onze klanten nu een oplossing die enerzijds het gebruik van die medische apparatuur verbetert en anderzijds de druk vermindert op het vlak van wet- en regelgeving.”

Goed opgeleide professionals en aandacht voor innovatie

Eén van de klanten van GE Healthcare, het topklinische Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam (Nederland), gebruikt de op maat gemaakte e-trainingen van LeQuest al. Het ziekenhuis streeft continu naar het bieden van top kwaliteit zorg aan haar patiënten en bereikt dit onder meer door samenwerkingen aan te gaan en aandacht te hebben voor innovatieve oplossingen. Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis: “Ik heb één van de trainingsmodules zelf afgerond en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit.” Met de modules is het ziekenhuis ervan verzekerd dat haar professionals adequaat getraind en gecertificeerd zijn en dat het als zorginstelling voldoet aan het Nederlandse convenant voor medische technologie.

Doelmatige trainingen

De e-trainingen van LeQuest worden volledig aangepast aan de protocollen en werkwijzen van het ziekenhuis en hebben een aangetoond positief effect op de doelmatigheid. LeQuest heeft een breed portfolio aan trainingen beschikbaar en is er blij mee nu ook GE Healthcare als samenwerkingspartner te hebben. “Wij zijn trots op ons sterke netwerk van partners en kijken ernaar uit de impact die wij samen hebben op de gezondheidsindustrie te vergroten“, zegt Hicham Shatou, oprichter en CEO van LeQuest.

Voor media vragen:
LeQuest Kantoor
+31 (0)10 310 0850 

Gerelateerd

Download het hele bericht

Persbericht Samenwerking GE - LeQuest

PDF 62KB
  • Creatie datum 2/19/2018
  • Doc ID JB52016NL