GE Healthcare

GE Healthcare

Menu
Sluiten

Sorry, your search for: did not find any results

Zoek suggesties: Zorg ervoor dat uw zoekterm(en) correct gespeld is/zijn Probeer (een) andere zoekterm(en) Probeer (een) algemenere zoekterm(en)

Baanbrekende helium technologie voor MRI

Innovatie Freelium gebruikt 20 liter vloeibaar helium in plaats van 2000 liter

CHICAGO - 29 november 2016 – Helium is een onmisbaar component voor MRI-systemen. Een tekort aan helium, een reëel scenario, heeft dan ook grote impact op ziekenhuizen en patiënten wereldwijd. Het aanbod van helium is niet oneindig en de vraag is de afgelopen decennia alleen maar gestegen. GE kondigt daarom trots haar nieuwste innovatie aan: Freelium*, een magneettechnologie waarbij slechts nog een procent nodig is van de hoeveelheid helium die conventionele MRI magneten gebruiken. In plaats van 2.000 liter vloeibare helium, de huidige gemiddelde benodigde hoeveelheid, is dankzij Freelium nog maar circa twintig liter nodig.

MRI maakt gebruik van supergeleidende magneten, die afgekoeld zijn tot minus 233 graden Celsius. Hiermee worden HD-beelden gegenereerd van de hersenen, vitale organen of weefsel van een patiënt. De enige manier om deze magneten zo koud te krijgen en te houden, is het gebruik van duizenden liters vloeibaar helium dat gewonnen wordt onder de aardkorst.

Voordelen

Magneten met Freelium technologie hebben verschillende voordelen. Ze zijn niet alleen minder afhankelijk van helium, maar ook makkelijker te plaatsen en milieuvriendelijk. Dankzij deze technologie hoeven ziekenhuizen minder excessief te investeren in ontluchting. Iets dat nu vaak nog resulteert in een aparte, soms nieuw te bouwen ruimte, speciaal voor de magneet. Bovendien hoeft een Freelium magneet niet bijgevuld te worden tijdens transport of op enig ander moment gedurende zijn levenscyclus. 

pre cool freelium              robo weld freelium

In de toekomst, wanneer Freelium technologie geïntegreerd is in een commerciële oplossing, leidt dit ertoe dat MRI eenvoudiger en goedkoper is toe te passen. Dit is met name belangrijk in ontwikkelingsgebieden die de noodzakelijke infrastructuur missen. En ook voor grote stedelijke gebieden is het een interessante ontwikkeling, omdat het plaatsen van de magneet daar vaak meer kost dan de magneet zelf. Patiënten die momenteel geen toegang hebben tot de diagnostische voordelen van MRI, krijgen dit in de toekomst wel dankzij deze baanbrekende technologie.

Revolutionaire vooruitgang

“Bij GE Healthcare werken we aan het oplossen van de grootste problemen van onze klanten”, aldus Stuart Feltham, magnet engineering leader bij GE Healthcare MR. “Het feit dat MRI’s zoveel helium nodig hebben, maakt het uitvoeren van een MRI gecompliceerd en duur. Bovendien is het ingewikkeld om de systemen te installeren. Freelium is ontworpen om deze uitdagingen hard aan te pakken. Het is een revolutionaire vooruitgang voor de industrie en we kijken uit naar de integratie van Freelium technologie in MRI-systemen, zodat artsen en hun patiënten hiervan kunnen profiteren. Nog steeds heeft meer dan zeventig procent van de wereldbevolking geen toegang tot MRI. Door gebruik te maken van onze technologie, kunnen we dit verhogen.”

*Freelium is technology in development that represents ongoing research and development efforts. This technology is not a product and may never become part of a product. Not for sale. Not cleared or approved by the U.S. FDA or any other global regulator for commercial availability.

Contact  
Delphine Benoit
Tel +33 (0) 6 29 30 00 74 
delphine.benoit@ge.com