Onderwerpen

Het grote belang van slapen voor pasgeborenen: sneller beter door beter slapen
Slaap is belangrijk voor jong en oud. Het is aangetoond dat goed slapen de afweer verbetert, een betere therapietrouw geeft en minder noodzaak tot pijnstilling. Bij pasgeborenen speelt slaap daarnaast een belangrijke rol in de hersenontwikkeling. Goede slaap krijgt echter weinig aandacht in het ziekenhuis. 
Jeroen Dudink, MD, PhD, Kinderarts-Neonatoloog UMCU-WKZ Utrecht

Een goede start 
In de presentatie zal op een interactieve wijze ingegaan worden op het belang van voeding in de eerste 1000 dagen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en literatuur.
Prof Ruurd van Elburg, Prof of Early Life Nutrition, Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam en Preterm Science & Program Director & Chief Medical Officer Danone Nutricia Research Utrecht

Project SENSE
De couveuse van de toekomst.
Rebekka Evita Strenk, Eigenaar en oprichter van Future Life Forms

Prematuriteit en fysiologie van hechting - Een wetenschappelijk licht op liefde
Presentatie over de biologie van hechting, de positieve en negatieve gevolgen van goede en minder goede hechting, het meten van hechting en het verbeteren van hechting op een neonatale intensive care unit.
Deedee Kommers, arts-onderzoeker en zelfstandig consultant

Leren voedend te zuigen: Zorg op maat!
Tijdens de presentatie zal er ingegaan worden op interdisciplinaire samenwerking bij het zelf leren drinken van een jonge zuigeling, door het implementeren van de kennis van de Checklist Oral feeding (gebaseerd op de Early Feeding Skills Assessment).
Sandra de Groot, afdeling Revalidatie kinderen Radboudumc Nijmegen

Wat kan ik morgen anders doen?
Een terugblik op een leerzame dag. Welke “take-aways” neem je mee naar huis?
Monique Oude Reimer- van Kilsdonk, NIDCAP consulent, NIDCAP Trainer, Neonatologie Erasmus MC